Homepage
Nieuws
Voorstellen
Onze fretten
Fokfretten
Rammen
Zimowa
Hector
Moeren
I-Lee
Jinx
Quinn
Fokplanning
Reserveren
FAQ
Reserveringsformulier
Links
Vorige nesten
Ervaringen pupkopers
Vakantieopvang
Verblijven en meer
Contact
Ervaringen pupkopers

Links

Vorige Nesten

Ervaringen kopers

Vakantieopvang

Verblijven en meer

Contact

Vorige nestenOp deze pagina kun je onze vorige nesten terug vinden en foto's bekijken van de fretten.

Wil je lezen over de ervaring van de mensen, ga dan naar deze pagina.


Zodra we nieuwe foto's ontvangen, zullen deze erbij geplaatst worden. Nieuwste staan vooraan!
(Datum van laatste update staat achter titel)

Copyright © Frettery a Winter's Tale
Foto's en afbeeldingen zijn eigendom van Frettery a Winter's Tale en vallen onder het auteursrecht.
Het mag niet zonder toestemming gebruikt worden.

Het 'a Winter's Tale' A-nest - Laatste update: 2-7-2018; Ace


a Winter's Tale Ave-Lee (is in frettery gebleven)
a Winter's Tale Anova (Willem & Diana)
a Winter's Tale Akemi (Willem & Diana)
a Winter's Tale Ace (Yukari & Simon)
a Winter's Tale Anakin (Keven)
a Winter's Tale Alaric (Keven)
a Winter's Tale Azar (Melissa & Danny)


Ons eerste nestje. En dat blijft toch wel speciaal hoor. Dit nestje was Kenzi x Enzo, twee prachtige fretten van zowel uiterlijk als karakter. De pups zijn allemaal mooi uitgegroeid, en er zitten een paar stevige rammen in waaronder Ace en Azar (eerste foto). Ave-Lee is bij ons in de frettery gebleven en heeft meerdere malen een 1e plaats bemachtigd op shows. En een van de prinsesjes van Willem en Diana heeft zelfs een best in show bemachtigd! We zijn erg trots op dit nest, en ze hebben allemaal fantastische baasjes gevonden.


Het 'a Winter's Tale' B-nest

Ons eerste fokjaar, en gelijk wel heel erg het diepe in gegooid. Complicaties tijdens de bevalling, er is maar één pupje overgebleven. Onze 'Bayleen', en dat is een prachtfret geworden! Ze wordt hartstikke verwend bij Mateusz & Amelia, en heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Regelmatig komt ze nog bij ons in de frettery logeren, en dan kunnen we nog fijn van haar genieten. Bayleen komt uit het eerste nest van Zanzi, en voor de zekerheid hebben wij, mede hierom, destijds besloten niet verder met haar te gaan.

Een kleine verzameling van de fretten uit het A & B-nest!

Het 'a Winter's Tale' D-nest - Laatste update: -


a Winter's Tale Davy Jones (is in frettery gebleven)
a Winter's Tale Dino (Timo & Kim)
a Winter's Tale Daenerys (Cheyenne & Jamal)

Wat een leuk nest was dit zeg. Drie rolmopsjes, zo hard en goed groeide ze. Kan ook niet anders, met zo'n super mama en geen geruzie wie er mag drinken. Daenerys heeft zelfs de 2e prijs weten te bemachtigen in een zware klasse sandy's op een Duitse show; trots was haar vrouwtje toen! 


Drie sandy's, en alle drie met een prachtig karakter, en zo'n makkelijk nestje. Al was Daenerys wel wat pittiger, maarja - het is dan ook een echt prinsesje. Ze is erg intelligent net zoals haar moeder Kenzi, en als zij iets in haar koppie heeft, moet dat gebeuren. De mannen zijn daarin iets makkelijker, al laat Dino zich ook wel horen als hij het niet eens is met vreemd bezoek. En Davy, Davy doet zijn naam eer aan (Pirates of the Carribean); hij zwemt heel graag!


  

Een kleine verzameling van de fretten uit het D-nest!

Het 'a Winter's Tale' E-nest - Laatste update: 7-2018


a Winter's Tale Elexa (Mateusz & Amelia)
a Winter's Tale Éowyn (Alyssa)
a Winter's Tale Eragon (Benjamin)
a Winter's Tale Esmé (Lise)


Het eerste en laatste nestje van Lexi. En wat een fantastische moeder was ze. Toen Kenzi (D-nest) weer loops werd, nam zij de zorg van de pups gewoon ook nog even op zich. En ze deden het allemaal fantastisch. De ''Eetjes'' zijn uitgegroeid tot super lieve mooie fretjes, met hartstikke leuke baasjes waar ze ontiegelijk verwend worden.


En enkele van de pups hebben al mooie prijzen op shows in de wacht gesleept, waaronder Elexa met een mooie 1e prijs in de klasse harlekijn. En Éowyn ook al een paar, want haar baasje staat steeds met een kraampje vol beddengoed op shows. En dat vind ''Wynnie'' niet erg hoor, ze mag altijd als eerste de leukste, nieuwste dingetjes uittesten of het wel lekker ligt!


  

Een kleine verzameling van de fretten uit het E-nest!

Het 'a Winter's Tale' F-nest - Laatste update: -


a Winter's Tale Flash (Cheyenne & Jamal)
a Winter's Tale Freya (Tiina & Tom)
a Winter's Tale Fenix (Tiina & Tom)
a Winter's Tale Finn (Alexander?)
a Winter's Tale Fuyu (Mateusz & Amelia)
a Winter's Tale Ferro

Nia's eerste en laatste nestje bij ons, en wat een leuk, verschillend nest het was. Van wildkleur semi tot harlekijn angora. En wat konden die eten zeg. Daar waar Flash een stevige, niet al te grote, geblokte ram is geworden die iedereen en alles lief vind, is Fuyu een lange, slanke dame met prachtige lange haren, die erg gericht is op één persoon. Fuyu heeft ook al een mooie 1e prijs in de wacht gesleept op de show.


Helaas hebben we van 2 van de pups niks meer gehoord, maar van de rest weten we dat ze zijn uitgegroeid tot prachtige, lieve fretten.


  

Een kleine verzameling van de fretten uit het F-nest!

Het 'a Winter's Tale' G-nest - Laatste update:  4-2018; Godric aka Handel


a Winter's Tale Godric (Elles)
a Winter's Tale Gimli (Debbie)
a Winter's Tale Gaia (Debbie)
a Winter's Tale Gabriël (Debbie)
a Winter's Tale Garret (Debbie)


Dat was een verrassing zeg. Kenzi was loops geworden, dus we hebben haar steriel laten dekken (een ram die wel kan dekken, maar niks 'schiet' ;))... Nou, hij schoot wel. 6 weken later lagen daar 5 prachtige pups te piepen. En daar Kenzi al een ervaren mama was, heeft ze ook alles zelf gedaan. Het hele nest ging prima, groeide als kool. 2 blacks en 3 mooie sables. En er zitten een stel flinke rammen in het nest ook, waaronder knapzak ''Indy'' die ruim boven de 2 kilo uit kwam, en altijd lekker bij de kids van Debbie op schoot ligt (zie foto). Die woont daar prima, met 2 van zijn broers en zuslief - bij echte frettengekken. En Godric, de zwartste van het stel is hernoemd naar Handel, ja en een Handel is het. Hij komt hier nog wel eens logeren, en heeft een heel eigenzinnig karaktertje haha.


Al met al een leuk nestje, en fantastische baasjes!

Een kleine verzameling van de fretten uit het G-nest!

Het 'a Winter's Tale' H-nest - Laatste update: 2-7-2018; Henry Jekyll aka Jhin


a Winter's Tale Hector Barbossa (is in frettery gebleven)
a Winter's Tale Hazel (Karima)
a Winter's Tale Hydra (Monique & Bryan)
a Winter's Tale Henry Jekyll (Cheyenne & Jamal)
a Winter's Tale Hedera (Cheyenne & Jamal)
a Winter's Tale Hyper (Evelien)
a Winter's Tale Helios (Julia)

Ooooh, wat hebben we genoten van dit nest! Echt een heerlijk, leuk, lief nestje. Kan ook niet anders met zulke leuke ouders, haha. Maar serieus, een heerlijk nest met allemaal leuke, grappige en vrolijk erop los mokkende pups. We wilden graag harlekijns fokken (witte pootjes, witte bef), nou dat is gelukt: 5 van de 7 hadden perfecte tekeningen. Maar ook de twee sable rammen mochten er zijn! Hector heeft inmiddels een 3e plaats in zware klasse weten te bemachtigen, en Hedera zelfs een 1e plaats op de Duitse show 2017! Super trots!

We hebben heel leuke baasjes gevonden voor de 6 pups, en Hector blijft lekker bij ons. En ook hij heeft een heerlijk relaxed en 'zen' karakter. De pups zijn uitgegroeid tot lieve, sociale fretjes met een normale bouw, op enkele grove rammen na, zoals Henry Jekyll met zijn berenkoppie.

  

Een kleine verzameling van de fretten uit het H-nest!

Het 'a Winter's Tale' I-nest - Laatste update: 2-7-2018; Jinx met een K-nest pup


a Winter's Tale I-Lee (is in frettery gebleven)
a Winter's Tale Indra (Marijke & Seppe)
a Winter's Tale Icarus (Marijke & Seppe)
a Winter's Tale Izumi (Marieke)
a Winter's Tale Irina (Marieke)
a Winter's Tale Innuendo (Renate)
a Winter's Tale Indigo (Raeli)
a Winter's Tale Ice (Iris)


Onze Ave-Lee en onze Tchaikovsky. Twee fantastisch mooie fretten met heel leuke karakters, maar allebei heel verschillend, en zo ook hun pups. Twee black self ouders, leuk; veel kans op black. Uh-uh, dat hebben we geweten. Niet een paar, maar 7 stuks van de 8! Zie die maar eens uit elkaar te houden! Gelukkig ging dat wel, maar dat duurde wel even...gelukkig was het ook wel wat makkelijker toen de karaktertjes door kwamen. Een paar met wat meer temperament, en een paar doetjes. Zo verschillend weer. I-Lee is bij ons gebleven, zij heeft ongeveer hetzelfde karakter als Irina heeft (eenkennig, en volledig verliefd op een persoon). Daar waar Innuendo, Izumi en Icarus drie hele grote (ja, ook groot) knuffelkonten zijn geworden. Heel divers nestje, maar allemaal prachtige, leuke fretjes zijn het geworden! Dat hebben de baasjes fantastisch gedaan.

Het 'a Winter's Tale' J-nest

Het J-nest was een ervaring op zich, want moeders moest niets van mensen bij háár pups weten. Een hele klus, werd dat met het opvoeden en zindelijk maken van de pups. Gelukkig is het allemaal prima gelukt en zijn de pupjes goed en mooi opgegroeid. Een mooi nestje met van alles wat, geen pup had dezelfde kleur! Jinx (chocolat) is bij ons gebleven, en heeft echt een heel leuk, stuiter-de-stuiter, altijd vrolijk karakter. Jack (sandy mitt) en Jillz (black mitt) zijn samen met Innuendo (I-nest, black self) verhuisd en hebben daar een gigantisch buitenverblijf tussen de paarden. En Jolene (sandy mitt) geniet lekker in haar eentje bij haar lieve baasje Simone.

Een kleine verzameling van de fretten uit het I-nest en J-nest!

Het 'a Winter's Tale' K-nest - Laatste update: 2-7-2018; meerdere foto's


a Winter's Tale Khaleesi (is in frettery gebleven)
a Winter's Tale Kai (Margit & Myrthe)
a Winter's Tale Koba (Margit & Rowald)
a Winter's Tale King (Mariëlle & Arwen)
a Winter's Tale Kaiya (Mariëlle & Louïse)
a Winter's Tale Kovu (Marleen & Lynn)
a Winter's Tale Kili (Monique & Sophie)

Het a Winter's Tale K-nest uit 2018, van mama Quinn en papa Zimo. Wat een super nest, zo leuk, lief, speels, mensgericht. Ik had ze zo allemaal willen houden, wat een leukerds! En een mooie varatie aan kleuren en aftekeningen, hoewel ze allemaal wel dezelfde 'snoet' hebben, lijken ze niet allemaal op elkaar. Khaleesi en Kili zijn degene met het meeste wit, Kai heeft alleen een witte bef, Koba en Kovu zijn prachtige wildkleurtjes, King is een mooie chocolat ram en Kaiya is een zeer elegante sandy dame.


Wat een fantastische baasjes hebben jullie gevonden, we hopen dat jullie uitgroeien tot net zo'n mooie maar vooral lieve fretten als jullie ouders.


  

Een kleine verzameling van de fretten uit het K-nest!