Homepage
Nieuws
Voorstellen
Onze fretten
Fokfretten
Rammen
Zimowa
Hector
Moeren
I-Lee
Jinx
Quinn
Fokplanning
Quinn x Hector
Jinx x Zimo
I-Lee x Hector
Reserveren
FAQ
Reserveringsformulier
Links
Vorige nesten
Ervaringen pupkopers
Vakantieopvang
Verblijven en meer
Contact

Links

Vorige Nesten

Ervaringen kopers

Vakantieopvang

Verblijven en meer

Contact

Fokplanning 2018
Quinn x Zimo


Op de volgende pagina kun je de belangrijke updates volgen omtrent het nest van Quinn x Zimo. Zodra er nieuws is, wordt deze pagina bijgewerkt.


Er kan voor dit nest niet meer gereserveerd worden.Wat extra informatie nog:

Harley Quinn x Zimowa Bajka


Zimo en Quinn zijn beide erg rustige, lieve fretten. We verwachten van hun pups dan ook soortgelijke karakters. Pups uit deze combinatie schatten wij goed in voor beginners, al is consequentie uiteraard net zo belangrijk.


Zimo is een grote, rustige ram die in de kooi en bij je de rust zelve is, en pas op de grond los gaat. Hij heeft een fors postuur, en is een sandy. Zimo is echt een schat van een fret, met een normale dosis energie.

Quinn is echt een droomfretje, rustig en 'zen' bij alles wat ze doet, en de favoriet van alle kids. Ze is klein van stuk, met blauwe oogjes en leuke aftekeningen.

Copyright © Frettery a Winter's Tale
Foto's en afbeeldingen zijn eigendom van Frettery a Winter's Tale en vallen onder het auteursrecht.
Het mag niet zonder toestemming gebruikt worden.

Updates dracht (updates pups staat verder naar onder)

(Updates vanaf de geboorte staan verder naar beneden op de pagina)20-04-2018: Geboren!
Lieten we julllie even in spanning he... Quinnie was 18 april uitgerekend, we dachten dat ze dat nog net zou halen maar is net na twaalven bevallen van de eerste. Het ''a Winter's Tale K-nest'' is geboren op 19 april! Quinn had echt een hele dikke buik, de foto hieronder van 6 weken is gemaakt op 18 april. Ze vond het heel fijn om bij me te rusten en genoot van de aandacht. Ze heeft de afgelopen week veel tijd bij mij op schoot en in mijn dekentje (lekker knus samen) doorgebracht. Zo ook bij de bevalling. We hielden haar in de gaten met de IP-camera. Toen ik weeën zag, ben ik na een tijdje naar haar toe gegaan. Even mijn meisje steunen. Niet elke moer is daar van gediend (en dat mogen ze gewoon zelf bepalen), maar Quinn stelde mijn aanwezigheid en aaitjes over haar buik wel op prijs. De eerste pup ''plopte'' er ook vrijwel gelijk, met gemak uit toen ik haar buikje aan het aaien was. Quinn is een geweldige moeder, een natuurtalentje! Ik ben op een stoel gaan zitten, en hield het goed in de gaten - ze kon alles prima zelf en het was een hele mooie, kalme bevalling. Er zijn in de nacht van 19 april maar liefst 7 prachtige, gezonde, kronkelende roze wormpjes geboren. Ze drinken goed en Quinn is een relaxde moeder, en geniet van de grote hoeveelheid waltham (papje) die ze nu krijgt. De foto's, kleuren en geslachten volgen een dezer dagen, eerste blik was dat het vrij goed verdeeld was! Het belangrijkste voor nu is dat zowel mama als de zevenling gezond zijn!12-04-2018: (5 weken update) Ik had al een kleine update op facebook geplaatst, maar nu komt het echte werk pas. Quinnie is erg drachtig, haha. Ze heeft (zeker voor haar formaat, wat niet groot is), een behoorlijke buik. Dat wil overigens niets zeggen over het aantal pups dat ze draagt. Quinn is nu 5 weken drachtig, dus volgende week zal het gaan gebeuren. Spannend hoor, elk jaar weer. Quinn is druk bezig met haar kooi tip-top in orde te krijgen. Elk doekje moet verplaatst worden, en als het dan goed ligt, moet het opnieuw. Ik moet ook niet proberen, om ook maar iets in de was te doen. Doen we toch hoor Quinn, want ze haart zo ongelofelijk uit (wat normaal is), dat het meer haar is in de kooi als doekjes. Maar mevrouw aanstaande mama trekt dan vervolgens met haar bekkie graag alle nieuwe doekjes uit mijn handen de kooi in. En dat is best ''poepig'' om te zien. Ze krijgt, al even, elke dag bijvoeding; en haar gewicht loopt langzaam maar geleidelijk omhoog. En als mevrouw heeft gespeeld, komt ze bij me op schoot. Dan verzorgd ze haar buikje, wil ze gekroeld worden onder haar nek en op de buik. En als ze dan op haar rug ligt, en ze wat rustiger is; zie je pupjes bewegen. ''Oma'' blij.

Dit zal voor nu, op een laatste buikfoto na, de laatste update zijn voor ze gaat werpen volgende week. Wanneer er pups geboren worden wachten we even een paar dagen tot we zeker weten dat alles goed gaat met mama en pups. Duimen jullie maar mee, dat de bevalling soepel en goed mag verlopen zonder complicaties! Nog even en er zijn piepende kleine wormpjes.... :)

25-3-2018: Quinn's vulva is mooi teruggetrokken. We wegen haar elke week, en haar gewicht springt omhoog; afgelopen week 50 gram erbij. Ze heeft zelfs al een klein buikje.

Dit is geen garantie dat ze ook echt pups draagt, maar dat zullen we volgende week hopelijk weten!


07-03-2018: De loopsheid van Quin zette snel door. Quin is gedekt door Zimo. Dit was een wijziging in de planning, Quinn was niet gecharmeerd van Hector. Ze was wél erg onder de indruk van Zimo, en hieruit volgde dan ook een geslaagde dekking. Het is nu afwachten, of haar loopsheid terugtrekt.


24-02-2018: Quinn begint langzaam aan loops te worden, we hopen dat het nu goed door zal zetten.


24-02-2018: Pagina aangemaakt

Updates of foto's van de dracht

Quinn 2,5 week

Quinn 5 weken

Quinn 4 weken

Quinn 6 weken

Updates of foto's van de pups
(nieuwste updates staan onderaan)


20-04-2018: Geboren!

Lieten we julllie even in spanning he... Quinnie was 18 april uitgerekend, we dachten dat ze dat nog net zou halen maar is net na twaalven bevallen van de eerste. Het ''a Winter's Tale K-nest'' is geboren op 19 april! Quinn had echt een hele dikke buik, de foto hieronder van 6 weken is gemaakt op 18 april. Ze vond het heel fijn om bij me te rusten en genoot van de aandacht. Ze heeft de afgelopen week veel tijd bij mij op schoot en in mijn dekentje (lekker knus samen) doorgebracht. Zo ook bij de bevalling. We hielden haar in de gaten met de IP-camera. Toen ik weeën zag, ben ik na een tijdje naar haar toe gegaan. Even mijn meisje steunen. Niet elke moer is daar van gediend (en dat mogen ze gewoon zelf bepalen), maar Quinn stelde mijn aanwezigheid en aaitjes over haar buik wel op prijs.


De eerste pup ''plopte'' er ook vrijwel gelijk, met gemak uit toen ik haar buikje aan het aaien was. Quinn is een geweldige moeder, een natuurtalentje! Ik ben op een stoel gaan zitten, en hield het goed in de gaten - ze kon alles prima zelf en het was een hele mooie, kalme bevalling. Er zijn in de nacht van 19 april maar liefst 7 prachtige, gezonde, kronkelende roze wormpjes geboren. Ze drinken goed en Quinn is een relaxde moeder, en geniet van de grote hoeveelheid waltham (papje) die ze nu krijgt. De foto's, kleuren en geslachten volgen een dezer dagen, eerste blik was dat het vrij goed verdeeld was! Het belangrijkste voor nu is dat zowel mama als de zevenling gezond zijn! En wij gaan ons een flink storten op beschuit met muisjes......


06-05-2018

De K-pups zijn inmiddels al weer 2,5 week jong. Wat gaat de tijd snel, en wat groeien ze goed. Van die kleine roze wormpjes is niets meer te herkennen, het zijn al flinke pups met haar en een behoorlijke eetlust. Mama Quinn vind het heerlijk, ze geniet van het moederschap - al ziet ze er op het moment niet zo florissant uit, met zo weinig haar hihi. Ze vind het ook wel fijn om elke dag weer even rond te struinen buiten de kooi, maar niet te ver weg. Nog even en de pupjes mogen met haar mee gaan eten, en hun eerste papje proberen. Vanaf dan zullen er ook wel wat meer updates en foto's volgen, want dan beginnen het natuurlijk pas ''echte'' fretjes te worden!

En leuk; de kleurtjes beginnen steeds meer zichtbaar te worden. Voor zover we kunnen zien is het nog steeds; wildkleur en sandy. We hadden in combinatie met papa Zimo ook niet meer verwacht, maar hij heeft wel zijn forsere bouw doorgegeven zien we al bij een paar dikkopjes. De gewichten van de pups worden regelmatig gewogen en ze gaan heel hard omhoog, en zijn geen ''achterblijvers''.


En nog een paar foto's, dan zie je hoe snel het gaat!

11-05-2018

Ze groeien zo hard! Hier een foto collage van 3 weken jong.... het was nog net wat te vroeg om een papje te eten, al vonden de meneertjes wildkleur het wel erg interessant. We proberen het nu elke dag even, meestal beginnen ze dan ineens met 3 weken en een paar dagen. Om even goed de kleurtjes op de foto te zetten van de sandy heren en dames, hier een foto in het lentezonnetje, terwijl mams ook even genoot in onze buitenren.

  

16-05-2018

Update!!
Toch nog maar even snel even. Sorry, we zitten met onze neus bovenop I-Lee, want het is haar bevaldag vandaag. Maar daarom even 2 collages. Zoals bij de vorige update gezegd, was 3 weken nog net wat te vroeg om met mama mee te eten met het papje. Vandaag weten ze al heel erg goed, dat er lekker spul in zo'n schaaltje zit. Quinn doet haar best met poetsen, want het is een smeerboel - die coördinatie is ook zo lastig nog, eten, lopen, draaien??? Gewoon lekker rollebollen in al dat eten en af en toe je tong uitsteken, that's the spirit! Zonder gekkigheid: alles gaat hier super. Quinn heeft het wat zwaarder nu de pups groter worden, dus zij krijgt extra papjes en de pups proberen we ook wat meer te geven.


De foto's zijn van 3,5 week! :)

En voor de oplettende kijker, je ziet nu nog beter de kleuren/aftekeningen doorkomen :)


  

23-05-2018


Grote update!

De pups zijn al weer 4 weken, morgen zelfs al weer vijf. De tijd gaat erg snel. Wij hebben ook een drukke week achter de rug, en ook onze I-Lee is bevallen van het L-nest. En, leuk dat we zelfs een aankomende frettenmama hebben gezien op de Frettendag afgelopen weekend!

Zoals de reserveringen al weten, voeren we dit jaar geen prooi/kvv (vanwege de problemen, die ook ons hebben getroffen). Hierdoor is het even uitproberen en aftasten, wat we kunnen nemen als goede vervanging. Ook voor mama Quinn. Quinn is zelf geen grote moer, al komt ze uit normale lijnen. De pups zijn echter wel gewoon van mooi normaal formaat, en zeven van die ukkies die nog steeds veel willen drinken is best zwaar... Maar, we komen er wel. Eergister hebben ze voor het eerst brokkenpap gegeten, en dat ging er ook in als zoete koek. Eigenlijk gaat alles er prima in bij de pups, maar Quinn lust niet zo veel. De gewichten lopen mooi geleidelijk op, maar er mag van mij nog wel wat meer bij dus gaan we ook de bijvoedingen opvoeren. Geweekte brok/brokkenpap, verschillende soorten natvoer (en daar bedoel ik geen whiskas rommel mee), gedroogd vlees, gekookt vlees, papje... zo komen we er wel.


Het nestje is verhuisd naar een andere kooi. Dat was ook echt nodig. Ze gaan vanaf nu alvast een beetje zindelijkheidstraining krijgen, want het zijn geen melkpoepjes meer dus Quinn poetst het niet meer op. :) (Dus dat wordt véél poetsen voor oma.)
De grotere kooi is inmiddels helemaal ontdekt en goedgekeurd door Quinn. Als de pups echt gaan lopen en verkennen, wisselen we deze kooi af met de kleine binnenren, en vanaf 7 weken gaan ze ook mee naar de buitenren.


Met de fotoshoot van 4 weken, zijn de pups met mij mee naar de achtertuin geweest en heb ik in het zonnetje lekker foto's gemaakt op het gras. Dat voelde maar raar aan, maar met een van de mandjes er langs, en ''oma's'' hand, vonden ze het prima...en het was natuurlijk heerlijk warm. De namen van de pups worden volgende week bekend gemaakt. Er zijn 7 pups, 2 moeren en 5 rammen. 2 moeren zijn sandy, waarvan 1 harlekijn. 5 rammen zijn 2 sable, 3 sandy waarvan ook 1 harlekijn. Het zijn allemaal prachtige pups... maar ja, dat moet je als fokker wel vinden toch?


Ik heb verschillende collages hieronder gemaakt, maar ook een kort filmpje geupload. Niet lang, maar puur zodat je ook een bewegend beeld hebt.
Op de foto's kun je klikken voor vergroting (op pc, mobiele apparaten gewoon inzoomen). De buitenfoto's zijn van 4,5 week.


Elk jaar wordt ook oma verwend, en nu hebben we van Yvette alvast een heel lief cadeau gekregen met allerlei lekkernijen, doekjes, speeltjes...superlief dankjewel namens de puppies! Zoals je kunt zien; ook het mandje bevalt ze prima.

Van net geboren, tot nu al ruim 4 weken.

Wat gaat het toch snel!!!

Hormoontjes: zeer aanwezig


Loopsheid: vanaf 22-2


Dekking: 7 maart 2018


Drachtig ja/nee: Ja!


Uitgerekende datum: 18 april


Bevallen op: 19 april, in de nacht


Complicaties bevalling: Geen, wat een natuurtalent is mama!


  

FEITJES OVER DE PUPSKleuren in het K-nest:
Sandy & Wildkleur, met mitt/harlekijn

Aantal Rammen:

5


Aantal Moeren:
2

Puppies voorstellen:


a Winter's Tale K....
a Winter's Tale K....
a Winter's Tale K....
a Winter's Tale K....
a Winter's Tale K....
a Winter's Tale K....
a Winter's Tale K....Onze nieuwe baasjes worden:

Mariëlle, Arwen en Louïse
Sophie
Margit

Marleen

Gefeliciteerd aanstaande frettenmama's!


25-04-2018

Niet zo veel te melden de eerste tijd; de pups groeien als kool, en alles gaat prima!! Mama Quinn geniet van haar pupjes, en misschien nog wel meer van de verwennerij - elke dag papjes en lekkere dingen om het haar iets gemakkelijker te maken. Want zeven van die hongerlapjes aan de melkbar is natuurlijk zwaar. Het is wel echt een rammennest! 5 rammen en 2 moertjes in de kleuren sandy en wildkleur. We zijn dolblij dat alles goed gaat.


  

23-05-2018 (vervolg)

Wat zijn ze schattig... Al kunnen die kleine scherpe tandjes al hard bijten, als ze honger hebben, haha.

De oogjes gaan langzaam open deze week, de ene pup is wat sneller dan de ander. Over een paar dagen, zijn het geen speetoogjes of vastgeplakte oogleden meer maar echte ronde kijkers.


En hieronder de laatste foto voor vandaag, hun kooi nu.