Homepage
Nieuws
Voorstellen
Onze fretten
Fokfretten
Rammen
Zimowa
Hector
Moeren
I-Lee
Jinx
Quinn
Fokplanning
Quinn x Hector
Jinx x Zimo
I-Lee x Hector
Reserveren
FAQ
Reserveringsformulier
Links
Vorige nesten
Ervaringen pupkopers
Vakantieopvang
Verblijven en meer
Contact

Links

Vorige Nesten

Ervaringen kopers

Vakantieopvang

Verblijven en meer

Contact

FAQ - Veel gestelde vragen

  

Mag ik langskomen?

Dat mag altijd op afspraak. We plannen alleen geen kennismakingen rondom de bevaldata van onze moeren. Ook mag je geen pups vasthouden tot ze 5 weken zijn geweest. Dit omdat ze dan nog kwetsbaar zijn en omdat elke moer anders reageert, en sommige moeren van slag raken als hun pups bijvoorbeeld vreemd ruiken.


Voor informatie en om meer te leren over fretten ben je altijd welkom, graag zelfs - want we willen wel dat je goed voorbereid bent alvorens je je pupje op komt halen! Informatie geven en uitleggen gaat toch het makkelijkst face-to-face. Dit gebeurd dan bij voorkeur wanneer we al weten dat we een pup beschikbaar hebben, maar nog voor de kennismaking met de pup!

Ik heb gereserveerd, wat nu?

Als je de bevestigingsmail hebt ontvangen, is de reservering goed binnen gekomen.


Na dat, zullen we telefonisch of via de mail nog wat contact hebben over wie je bent, wat je ervaring is met fretten en wat je verwachtingen zijn. Mede afhankelijk daarvan maken we een inschatting wat voor pupje geschikt voor je is/uit welk nest. Je staat dan op de wachtlijst.


Zodra er pups geboren zijn, komt dat nieuws zodra alles goed gaat met mams en pups, op de website en/of facebook-pagina. Je dient dan zelf contact met ons op te nemen, en te houden!


Dit omdat we van mensen verwachten, dat ze écht naar hun pupje uit kijken. Wanneer we niets van je horen, ga je van de wachtlijst af. Voorwaarde van het reserveren, is eigenlijk alleen - dat je actief blijft (je kijkt tenslotte uit naar je pupje).

  

Reserveren: hoe, wat, waar, wanneer en waarom?


Reserveren kan via de website, via het formulier. Deze verzend je vanaf onze website, en vervolgens krijg je een bevestiging via de mail.


We werken deels op volgorde van reserveringen, en behalve dat - vinden we het wel fijn om te weten hoeveel vraag er is naar de pups. Bij voorkeur al voor het fokseizoen.


  

Moet ik aanbetalen?


Nog niet met reserveren, en ook nog niet als de pups geboren zijn. Toewijzen van de pups gebeurd ook pas wanneer de pups 5 á 6 weken zijn, omdat we dan pas een beetje een inschatting kunnen maken van hun karakter.


Je reservering is dus in feite 'vrijblijvend' tot dat je bij ons op bezoek komt, je handtekening zet, en hebt aanbetaald. Je mág niet vooraf al aanbetalen.

Na de aanbetaling is het pupje voor jou gereserveerd, en al 'echt' van jou. Mocht je daarna nog van de pup afzien, betalen we dat bedrag ook niet terug.Prijs

De prijzen van pups van fretteries staan bijna nooit online. Ik snap goed, dat dit vervelend is. Ik denk, dat dit is, omdat wij fokkers graag uitleg erbij geven. Waarom onze pups duurder zijn, dan wanneer je een fret van marktplaats, jager of een pretnestje haalt bijvoorbeeld. Dat verhaal ga ik je hier besparen (want dat wordt veel te langdradig), maar houdt in gedachten dat onze pups écht niet onder de €150,- zijn.

Ik wil een champagne royal harlequine angora ram, kan dat?

Ik wil van een chocolat harlekijn best 'n champagne royal harlequine maken voor je, maar het is eigenlijk hetzelfde.

Overal worden de kleuren van de fret anders genoemd, zeker per land - maar sommige fokkers maken het wel erg bont. Dus nee, je vind bij ons geen speciale namen, al zijn de namen voor leken natuurlijk al verwarrend genoeg.

Daarnaast selecteren wij op de 'beste match', en niet zo zeer op vachtlengte, kleur of aftekening. Natuurlijk heeft iedereen een voorkeur van hoe de fret eruit ziet, maar aan een fretje wat goed bij jou past, en jij bij de pup - heb je uiteindelijk véél meer, neem dat maar van ons aan. Dat gaat bij ons ook écht voor!

Ram of moer? Pup of herplaatser? Welk karakter? Welke kooi? Moet ik prooidier voeren? Welke brok is geschikt? Hoe moet ik corrigeren? Stinken ze echt zo? Mag ik hem wassen? Kunnen ze goed springen? Kan ik met ze wandelen? Ik wil met ze knuffelen, kan dat? Is dit voer goed? Kunnen ze buiten? Kan hij samen met mijn kip? Ik ben allergisch voor katten, kan ik......


Ze horen niet thuis in het lijstje van de FAQ over reserveren. Allemaal vragen, die je eigenlijk al moet weten alvorens je reserveert.  Want er hoeft maar één antwoord tussen te zitten, die je niet aanstaat - en je beeindigd je reservering. En dat is balen voor jou, maar ook niet handig voor ons.


Fretten zijn vrij ''lastige'' huisdieren, en er bestaan vrijwel geen geschikte informatieve boeken. Websites zijn tegenstrijdig, je buurvrouw vond dat, en je achterneef die er ooit één heeft gehad zegt weer dit... Google flink, lees veel en praat met eigenaren.


Maar het liefst; bel, app en vooral: kom langs!
Zoals al gezegd, face to face informeren is het makkelijkst. Daarnaast kun je ook een hoop leren van onze frettenbende!

Copyright © Frettery a Winter's Tale
Foto's en afbeeldingen zijn eigendom van Frettery a Winter's Tale en vallen onder het auteursrecht.
Het mag niet zonder toestemming gebruikt worden.