Homepage
Nieuws
Voorstellen
Onze fretten
Fokfretten
Rammen
Zimowa
Hector
Moeren
I-Lee
Jinx
Quinn
Fokplanning
Quinn x Hector
Jinx x Zimo
I-Lee x Hector
Reserveren
FAQ
Reserveringsformulier
Links
Vorige nesten
Ervaringen pupkopers
Vakantieopvang
Verblijven en meer
Contact

Links

Vorige Nesten

Ervaringen kopers

Vakantieopvang

Verblijven en meer

Contact

Ervaringen pupkopersNa ons eerste nest kwamen wij op het idee om de mensen, die bij ons een pup hadden gekocht, te vragen om een verhaaltje te schrijven. Een ervaring noemen we het, je zou het ook recentie kunnen noemen haha. We wilde hier, in eerste instantie, ideeën en tips van op doen, maar het werden echte 'ervaringen', uitgeschreven door de mensen. En dat was wel heeeeel leuk om te lezen, als fokkers zijnde. Je doet als fokker natuurlijk je stinkende best bij elk nest en ieder persoon die je hebt mogen begeleiden in de aankoop van een fretje, dus het is fantastisch om te lezen dat onze manieren, werkwijze als het ware, gewaardeerd wordt! We hebben dit vervolgens na élk nest gevraagd. De meeste mensen vinden dit ook leuk om te doen, dus krijgen we soms hele lange verhalen. Wij bewerken niets aan de verhalen, we kopieren ze direct en plaatsen ze online met enkele foto's van ons of die zij hebben toegezonden.


Lieve mensen, nogmaals bedankt voor jullie vertrouwen en lieve, leuke verhalen!


Ieder 'venster' is één ervaring met daarbij horende foto van de fret.
De nieuwste ervaringen staan bovenaan (laatst ontvangen), ze staan op volgorde van nest/jaartal.

Copyright © Frettery a Winter's Tale
Foto's en afbeeldingen zijn eigendom van Frettery a Winter's Tale en vallen onder het auteursrecht.
Het mag niet zonder toestemming gebruikt worden.

Ervaring van: Marijke & Seppe
Eigenaar van: a Winter's Tale Indra & Icarus (2017)


Hoi! Wij zijn Gini en Ron. Zus en broer fret, en dat kan je wel zien aan ons! Niet alleen lijken we erg op elkaar met onze donkere vachtjes, maar we komen ook supergoed overeen! (meestal dan toch, we durven elkaar ook weleens stevig te plagen hoor, maar ook dat is een kenmerk van broer en zus zijn, toch?)


We zijn allebei geboren in de frettery "A Winter's Tale", bij onze zachte, mooie frettenmama Ave-Lee en onze lieve mensenmama Selien! Zij hebben ons samen alles aangeleerd, zodat we flinke fretjes werden en naar ons beloofde nieuwe huisje konden!


Na heeeel lang wachten mochten we na onze rabiësinenting eindelijk mee met onze nieuwe baasjes, Seppe en Marijke, naar België. We misten onze mama's in het begin wel een beetje, maar onze nieuwe baasjes deden heel erg hun best om ons thuis te laten voelen. We kregen allebei een enorme kooi voor onszelf! We hebben een eigen speelkamer om te spelen en dikwijls mogen we dan samen ravotten. We mogen ook soms in de living gaan rondsnuffelen en met de kindjes gaan spelen, heerlijk vinden we dat! En regelmatig mogen we in de tuin spelen of een wandelingetje gaan maken met onze leibandjes aan.


Soms doet Marijke een fotoshoot met ons, zodat ze de mooiste dan naar mama Selien kan sturen! En als Marijke of Seppe ons niet helemaal goed verstaan, kunnen ze ook altijd bij mama Selien terecht voor raad, daar zijn wij ook heel blij mee! Nu voelen we ons helemaal op ons gemak, en zijn wij 2 lieve goedzakjes die genieten van ons leventje! Wij gaan nog wat verder ravotten... Doei!


  

Ervaring van: Monique & Bryan
Eigenaar van: a Winter's Tale Hydra (2017)


hoi selien, hier ons stukje over de ervaring met de frettery.              wij ( bryan en monique) zijn sinds 14 mei de trotse eigenaren van hestia, een moertje uit het H-nest!      bryan  wilde al heel lang een fretje maar we hadden er nog geen ervaring mee, wel altijd huisdieren gehad maar dit is net wat anders.   dus wij op zoek naar een frettery in de buurt en toen bleek er wel een heel dichtbij te zitten!  na ons te hebben ingeschreven op de reserveringslijst begon het wachten.........  


eindelijk het telefoontje van selien dat ze een pupje voor ons had en of we wilden komen knuffelen, tuuuuurlijk wilden we dat, best wel spannend ook.    toen we daar kwamen voelden we ons super welkom en op ons gemak, selien nam echt alle tijd voor ons en we konden alles vragen maar kregen ook een hoop info van selien, voor we het wisten waren er twee uur omgevlogen. 


 toen waren het nog drie lange weken wachten voor we onze hestia mochten gaan halen. ook die dag nam ze alle tijd, bijna alle eigenaren vh H-nest waren er, we kregen wat te drinken en er waren zelfs beschuit met muisjes om deze dag te vieren, zo mooi!!   nadat we onze pups buiten het buitenverblijf hadden aanschouwd mochten we binnen het verblijf gaan zodat we de pups konden aanraken, ook nu kregen we nog een hoop info wat erg fijn is, vooral als het je eerste fretje is.  het afscheid nemen viel selien duidelijk zwaar maar ze is bij ons in goede handen!  hestia is inmiddels drie weken bij ons  en het gaat super goed met haar, we liggen helemaal in een deuk om haar gekke sprongen! ook bij de dierenarts waar ze haar twaalf weken prik heeft gehad gedroeg ze zich voorbeeldig, ze is daar helemaal weer nagekeken en zag er goed uit volgens de arts, inmiddels weegt ze 550 kg!      onze ervaringen zijn zoals je kunt lezen super goed bij selien!  ga zo door met je liefde voor deze kleine streken makers xxx  heel veel liefs van bryan,  monique en hestia!

  

Ervaring van: Karima
Eigenaar van: a Winter's Tale Hazel (2017)


Ervaring met frettery winter's tale.


Na dat ik me eerste fretje niet meer had. Besloot ik weer een fretje te nemen. Ik ging op Google zoeken en zo kwam ik op de vereniging van de frettenfokkers. Er waren een paar frettery's aangesloten, heb ze een voor een bekeken. A Winter's Tale frettery website was overzichtelijker dan de rest en had besloten om bij a Winter's Tale te reserveren en ook gedaan. Na ongeveer twee dagen kreeg ik een email van Selien, ik was dolblij. Na aantal keren te hebben gemaild met Selien stelde ze me voor om een pup van Jean of Ave te nemen. Nou ik was al verliefd op Jean dus dat kwam goed uit.


Selien hield me op de hoogte en op de website kon ik alles volgen. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen en nu nog steeds. Je krijgt altijd een antwoord zelfs toen ze rot tijd had. Ik ben super blij met mijn pup Hazel van frettery a Winter's Tale. Tenslotte het is een fijne frettery. Selien, Nick en Amy zijn super lief.


Groetjes en knuffels,

Karima en Hazel uit Den Haag

Ervaring van: Evelien & Roy
Eigenaar van: a Winter's Tale Hyper (2017)


Hii, ik heet Evelien en ik ben sindskort voor het eerst fretteneigenaar. Ik heb thuis altijd al huisdieren gehad, zowel honden als katten en knaagdieren. Dus toen ik samen ging wonen met mijn vriend waar nog geen huisdieren woonde, begon het toch weer te kriebelen. Ons oog viel al snel op een fret.


Na wat zoeken op internet kwam ik bij Frettery A Winter's Tale. Na veel mail en telefonisch contact was er eventueel een pupje uit het H-nest beschikbaar voor ons. Kort hierna werden wij uitgenodigd op kennismakingsgesprek, waar wij super hartelijk werden ontvangen door Selien. Ook mochten wij meteen onze Pablo (Hyper) ontmoeten. Ik was meteen verliefd!


Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben wij onze kleine vriend nu bijna 3 weken. Wij zijn Selien ontzettend dankbaar voor alle zorgen en de goede start van Pablo. Wil jij graag een fret en ben je opzoek naar een goede fokker? Dan kun je stoppen met kijken want Frettery a Winter's Tale is ontzettend aan te raden! De fretten worden super verzorgd en de pups komen uit goede lijnen en krijgen een super eerste start van het leven! Selien is ontzettend aardig en je kunt altijd bij haar terecht.


Liefs Evelien en Roy en mokjes van Pablo.

Ervaring van: Cheyenne & Jamal
Eigenaar van: a Winter's Tale Henry Jekyll & Hedera (2017)


Volgt nog.

Ervaring van: Raeli
Eigenaar van: a Winter's Tale Indigo (2017)


Volgt nog.

Ervaring van: Marieke
Eigenaar van: a Winter's Tale Irina & Izumi (2017)


Na een tijdje speurwerk naar een goede fokker op het net kwam ik op de pagina van Selien terecht.      De uitgebreide informatie,  de passie en betrokkenheid die ik in haar berichten las, spraken me meteen aan. Ik heb diezelfde avond nog het reserveringsformulier ingevuld :-).Tot mijn grote verrassing werd ik diezelfde week nog gebeld door Selien die me vertelde dat er een nestje was geboren waar 2 moertjes voor ons bijzaten. De voorbereiding en voorpret konden beginnen!

Als beginnend frettenbaasje zat ik best met een hoop vragen. Selien was gelukkig heel behulpzaam en reageerde steeds snel op mijn vragen over bv. het verblijf en de voeding. Ook werd ik steeds op de hoogte gehouden over hoe het met het nestje ging, inclusief onweerstaanbare puppyfoto's ;-)


Na lang wachten kon ik nu 3 weken geleden A Winter's Tale Izumi (a.k.a Ronja) en A Winters Tale Irena (a.k.a  Bliksem) dan eindelijk ophalen! Ook de eerste dagen kwamen er nog allerlei vragen naar boven, vooral wat betreft Bliksem, die meer moeite en tijd nodig had om te wennen dan haar zus. Weer stond Selien altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden en mij gerust te stellen dat het echt wel goed ging komen.


Inmiddels zijn de dames heel goed aan ons en hun nieuwe onderkomen gewend. Ze hobbelen uitgelaten door de woonkamer en laten geen hoekje of gaatje onbezocht. Ze zijn super vrolijk en enthousiast en bovendien dol op elkaar. Ik vind het geweldig om te zien dat ze beiden echt een eigen karakter hebben, inclusief bijbehorende frettenstreken. Ronja is heel zachtaardig en altijd opzoek naar nieuwe manieren om ergens op, onder, in of juist uit te komen. Bliksem doet haar naam eer aan en is wat baldadiger, ze moet soms nog wat getemperd worden in haar spel, maar ze zoekt me vaker op dan Ronja door langs mijn broek omhoog te kruipen, te schattig :-)


  

Ervaring van: Simone
Eigenaar van: a Winter's Tale Jolene (2017)


Volgt nog.

Ervaring van: Renate
Eigenaar van:  a Winter's Tale Innuendo, Jack Sparrow en Jillz (2017)


Hallo, ik ben renate. Fretten hebben we al ons hele leven. op het moment nog 8 in de leeftijden van 3 maanden tot 6 jaar. Wij wonen op een boerderij, dus hebben een boel ruimte. Wij hebben een pension, fokken en mijn kinderen lopen wedstrijden met de paarden. Er lopen natuurlijk paarden rond maar ook honden, katten en wat konijnen. Ja ja, we zijn echte dierengekken. We zijn met pensioen, dus hebben de tijd. We zijn altijd thuis bezig met de paarden maar fretten blijven toch speciaal voor ons. Bij selien kwam ik innuendo tegen, een roetzwart mannetje die nog niet verkocht was door een annulering. Mijn eerste fretje was ook zo zwart, dus ik wilde hem graag hebben. Ook broer en zuster jack en jillz zochten nog een plekje. Die waren alleen wel voor ervaren mensen, want jack was een fret met temperament. Ze wonen inmiddels bij ons en jack en jillz zitten in een groot buitenverblijf waar jack niets liever doet als graven en proberen het gaas te slopen en de rest van de dieren uit te dagen, ja ja ook de paarden. jillz wie nu jill (zonder de z) heet is inmiddels wel een kroelkont en innu is de grootste lieve goedzak die we kennen. Hij is dol op mijn dochter en ligt graag de hele avond bij haar op de bank op schoot te snurken. Hij is een beetje een kasanova, hij vind de dames hier het leukst haha. we hebben drie verschillende fretjes gekocht bij selien maar stuk voor stuk zijn ze leuk en lief. Hoewel we veel wisten al van fretten hebben we toch nog wat informatie kunnen leren van selien en vooral bij jack was dat wel handig. Even later hebben wij nog een herplaatser erbij gehaald welke niet meer voor de fokkerij ingezet word en gelukkig was zij al goed opgevoed door selien. haar hebben wij hernoemd naar prinses. onze kleindochter vond dat een leuke naam, dan luisteren we maar hé. Selien dankjewel voor alles en ga zo door met jullie fokkerij. groetjes van renate en twan. en natuurlijk mokmok van prinses, innu, jill en jacky

Ervaring van: Elles
Eigenaar van: a Winter's Tale Godric (2016)


Vanaf 1991 was er altijd wel een fret in huis...of meerdere. Totdat begin 2014 de laatste van mijn "drieling" overleed... en wat was het toen stil! Zal ik nu een kat nemen, of misschien een hond? Een jaar later hakte ik de knoop door, natuurlijk, het wordt weer een fret. En wat is die Ave-Lee mooi, op de site van "A Winter's Tale". Maar eens met Selien contact opgenomen. Ze reageerde heel uitgebreid over het geplande nestje van Ave-Lee, de fokrichting en huisvesting etc. van A Winter's Tale. Dat voelde goed!

Een jaartje voorpret dan nog wel, want het nestje stond gepland voor 2016. Toen gebeurde er zo veel, dat ik dacht dat een nieuwe fret me niet gegund zou zijn: de geplande ram ging niet door, Ave-Lee was schijnzwanger, en was bij de volgende  poging niet loops meer. Het seizoen was bijna ten einde en ik besloot tot 2017 te wachten, want ik wist inmiddels zeker dat ik een A Winter's Tale fret wilde en geen andere. En toen belde ineens Selien op een zekere avond, of ik maar even wilde gaan zitten. Zat ik? Nou, je gelooft het niet, Kenzi was gedekt door een steriele ram, maar ze bleek dus níet schijnzwanger, want er lag ineens een nest van 6 pups bij haar!

Dat was een verrassing, maar wie is Kenzi, hoe ziet de ram eruit (Guus)? Maar natuurlijk, als er dan toch een pup bij zit met zo'n

donker neusje als waar ik op hoopte, is de keus snel gemaakt. (hoewel, ze waren alle 6 prachtig en ondanks dat ik per sé een ram wilde, ging ik er bijna met Ginger, de angora vandoor). Selien noemde de fret die het best bij mij paste ook naar Godric, een karakter van een van onze favoriete series, dus Godric, nu bekend als Handel, nam ik mee naar huis, mét zijn leuke puppy-pakket en zijn goede opvoeding.

Bedankt, A Winter's Tale, voor jullie goede en deskundige zorgen en binnenkort komt Handel lekker bij jullie op vakantie!

Ervaring van: Debbie
Eigenaar van:  a Winter's Tale Garret, Gaia, Gimli en Gabriël (2016)

Nadat wij afscheid haden moeten nemen van onze vier fretten binnen een jaar haden mijn man afgesproken om maar even een jaar te wachten met beestjes. We hebben dit ongeveer 5 dagen volgehouden. Aangezien het al juli was en de frettenpups uitgevlogen waren kwamen we toch via Marga (ook frettenfokker) bij Selien terecht. Ze had onverwachts nog een nest.

We zochten er eigenlijk twee rammen maar Selien had er nog drie even overlegd we namen de drie broers. Namen werden bedacht Levi, scratchy, en Indy. Vervolgens bleef er een moer over en na weer een kort overleg met mijn man en Selien natuurlijk hebben we Anna ook meegenomen.......... ziels gelukkig.

Ervaring van: Tom & Tiina
Eigenaar van:  a Winter's Tale Freya & Fenix (2016)

Omdat we eindelijk samen in ons eigen appartement gingen wonen, besloten we dat het gezelliger zou zijn om er ook een huisdier te nemen. Na een paar opties kwamen we uit op fretten, en hoe meer we over deze dieren te weten kwamen hoe meer we er verliefd op werden. Zelfs na alle verhalen op internet over hoe veel zorg deze dieren nodig hebben lieten we ons niet afschrikken. Omdat het niet echt een standaard huisdier is, wilden we zeker weten dat onze fret van een goede fokker kwam. Hierdoor kwamen we in aanraking met de vereniging, en na wat te lezen over verschillende fokkers kwamen tot de conclusie dat a Winter’s Tale het meest geschikt was voor ons.


We kwamen in contact met Selien, en tot opluchting van Tiina (die geen Nederlands spreekt) was het voor haar geen probleem om in het Engels te communiceren. Een afspraak was gemaakt om op bezoek te komen en te kijken hoe fretten nu in het echt zijn, en ons enthousiasme voor fretten groeide zo snel dat we al gauw besloten om twee fretten te nemen in plaats van eentje.


Toen de eerste nestjes begonnen te komen, begon het bijna te lijken alsof we niet aan onze reservering gingen toekomen dit jaar. Na (voor ons gevoel dan) lang wachten kregen we eindelijk een telefoontje over het nestje van Nia, en dat wij twee van haar vier pups konden krijgen. We waren blij dat Selien ons zo snel na de geboorte van het nestje al belde, en besloten te gaan voor een rammetje en een moertje.


De eerste keer dat we naar de Fenix en Freya gingen kijken smolten onze harten, vooral toen Fenix in de armen van Tom in slaap viel (inclusief bewegende pootjes van het dromen). Na een hele eeuwigheid wachten tot Fenix en Freya 10 weken oud waren konden we ze eindelijk mee naar ons nieuwe huisje nemen, dat helemaal voor ze klaar was gemaakt. Of althans, dat dachten we.


Hoe veel we ook hadden gelezen over fretten en ons geprobeerd hebben voor te bereiden waren we niet klaar voor het niveau van energie van de kleintjes. Selien kreeg dagelijks een volledige fotorapportage doorgestuurd van elk klein dingetje dat de fretten deden waar we ons zorgen over maakten, maar op een of andere manier wisten we uiteindelijk toch een beetje gewend te raken aan de fretten.


Tegenwoordig is Francis (Fenix) opgegroeid van een klein pluizenbolletje naar een groot vloerkleed, en Freya is nog steeds zo energiek dat we ons afvragen of ze niet ergens een geheime voorraad koffie heeft. We zijn meer dan blij met onze fuzzbutts, en willen Selien bedanken voor alle hulp en het harde werk.Tiina en Tom + Francis (Fenix) en Freya

Ervaring van: Lise
Eigenaar van: a Winter's Tale Esmé (2016)


Hoi! Ik ben Lise, een beginnend frettenbaasje uit België. Toen ik voor mezelf uitgemaakt had dat ik een fretje zou aanschaffen, begon mijn zoektocht op het internet. Daar leerde ik al snel dat een frettenfokker een frettery genoemd wordt. Ik wilde immers geen fretje van Marktplaats of Kapaza, maar goed opgevoed pupje, dat bovendien zindelijk, gechipt en geënt was. Zo kwam ik bij Frettery A Winter's Tale terecht, één van de aangesloten fokkers bij de Vereniging Frettenfokkers Nederland, en tevens degene die me het meest aansprak. Ik vulde het reserveringsformulier in en kreeg al snel antwoord. Een aantal mailtjes werden uitgewisseld waarin Selien wat meer over mij te weten kwam, maar ik ook meteen veel informatie kreeg – die je als beginner écht nodig hebt. Op het internet vind je immers een overload aan informatie terug, die elkaar – jammer genoeg – ook nog eens vaak tegenspreekt.


Vervolgens werd ik uitgenodigd om kennis te komen maken met hun "bende van ellende". Het was geweldig om die diertjes voor het eerst zo vrolijk te zien spelen. Ik leerde hen één voor één kennen en Selien vertelde me hoe ik de vacht en nageltjes moest verzorgen. Bovendien kreeg ik ook uitgebreid antwoord op alle vragen die me in de tussentijd te binnen waren geschoten. Zo leerde ik welk voer geschikt is, welke spulletjes ik nodig had en waar ik ze kon vinden, welke inentingen een fretje best krijgt, welke toiletvulling best gebruikt wordt, en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. Enthousiast reed ik terug naar huis. Toen was het wachten tot de pups geboren werden. Intussen werden er op facebook regelmatig updates en foto’s geplaatst om de toekomstige puppyeigenaren op de hoogte te houden.


Een aantal weken na de geboorte van Lexi’s nest, waar ik voor op de wachtlijst was geplaatst, kreeg ik een berichtje van Selien met het heuglijke nieuws dat er een geschikt fretje voor me tussen zat. Dit lijkt misschien raar als je weet dat er voldoende pups waren, en ik er stiekem al vanuit ging dat er ééntje voor mij tussen zat, maar dit komt omdat Selien ook rekening houdt met het karakter van het fretje. Ze zal voor een beginner zoals ik eerder een makkelijk pupje uitkiezen, dat in mijn geval dan ook nog eens bij voorkeur mens-gericht was, aangezien ik voor slechts één pupje gekozen had.


Toen de pupjes 6 weken oud waren, kon ik Esmé, of liever Essie, voor de eerste keer ontmoeten. Oh, wat keek ik er naar uit! Ik herinner me nog zo het moment dat Selien met kleine Essie de kamer binnenkwam.  Na veel geknuffel en - niet onbelangrijk - het juist leren corrigeren van bijtgedrag, moest Essie weer gaan slapen, al had ik haar liever toen al meteen mee naar huis genomen, zo’n schatje! ;)


Vanaf dat moment kon ik beginnen aftellen, maar aangezien ik een beginner was moesten er ook nog een heleboel dingen in orde gebracht worden. Ik schafte een kooi aan, kocht verschillende leuke speeltjes en zocht uit waar ik muisjes en kvv kon kopen. Hierbij kon ik ook steeds op de hulp van Selien rekenen en kreeg ik antwoord op de ontelbare vragen die ik haar stelde. TIP: Selien maakt zelf ook leuke hangmatjes, die je dan bij het ophalen van je fretje meteen kan meenemen, super handig!


Enkele weken later was het moment aangebroken waarop ik Essie mocht gaan ophalen. Bij het afscheid was Essie een beetje onwennig, maar Selien stelde me gerust, en zei dat dit prefect normaal was. Verder was ook het koopcontract en paspoort in orde gebracht. Ook kreeg ik een leuk puppypakketje mee naar huis! Essie doet het intussen super hier. Ze huppelt hier vrolijk rond, komt lief knuffelen en heeft zelfs al kennis gemaakt met onze katten en hond! Kortom, het is een schatje! Daarnaast kan ik ook nog steeds op tips en advies van Selien rekenen!


Als jullie op zoek zijn naar een gezond, mooi en lief fretje én een frettery waar jullie altijd met vragen of problemen terecht kunnen, dan zijn jullie hier aan het juiste adres! Ik kan jullie Frettery A Winter's Tale alleen maar aanbevelen!


Dan rest er mij nog één ding en dat is Selien, of beter Frettery A Winter’s Tale, via deze weg ook nog eens heel erg te bedanken. Bedankt voor alles!


Groetjes,

Lise & Essie

Ervaring van: Mateusz & Amelia
Eigenaar van:  a Winter's Tale Bayleen, Elexa & Fuyu (2015 en 2016)
Vertaald vanuit het Engels

Toen ik, samen met mijn vriendin Amelia, mijn eerste fret Fredzia (a Winter's Tale Bayleen) kreeg bij Selien van der Velden – waren we de gelukkigste mensen in de wereld. Ze gaf ons een prachtige fret die onze harten had gestolen vanaf het eerste moment. Het was onze eerste ervaring met fretten dus we hadden veel vragen zoals; hoe zien we wat ze bedoeld met haar gedrag, wat kan ze het beste eten, hoe moeten we met haar spelen... We wilden het allerbeste voor ons prinsesje. Selien stond altijd tijd klaar ons te helpen met onze vragen en problemen.


Op een dag was Fredzia erg ziek, een lange tijd dierenartsbezoeken én onderzoeken maar zonder resultaat. Ze had problemen met haar keel en wou niet eten werd gedacht. Selien gaf ons de mogelijkheid daar te komen met Fredzia en haar in de frettery te laten voor observatie, want ze werd niet beter. Ze vond enkele problemen en gebruikte al haar kennis en die van andere fokkers om ons te helpen, ze gaf niet op. Ze stuurde ons naar een andere dierenarts, die ons ook weer hielp en na een tijdje was Fredzia weer gezond, gelukkig en vol energie. We bleven al deze tijd in contact met Selien en haar lieve familie Nick en Amy. We beschouwen ze nu als vrienden, geweldige mensen.


Een tijd terug hebben we besloten een nieuwe fret erbij te nemen. Natuurlijk van Frettery a Winter's Tale. Want toen Fredzia bij hun was voor de observatie, had ze vriendschap gesloten met Niagara (Nia), Selien's fret. Na overleg werd besloten haar bij ons te plaatsen met een pup van Nia: Fuyu. Het was iets heel groots voor ons!! Kun je het voorstellen? 2 nieuwe fretten; Fredzia's maatje en een pup. Geweldig! Dus we brachten Fredzia naar Selien om daar te controleren of ze nog met Nia, èn met Nia's pup kon opschieten. Enkele weken zijn ze gebleven, het werd een goede match. Selien had de groep gekoppeld, maar er was een missende schakel; een van haar eigen pups die zou blijven in de frettery. Om een lang verhaal kort te maken verraste Selien ons door de optie te geven ook Elexa (Lexa) te adopteren en nu hebben we onze eigen groep: Fredzia, Nia, Lexa & Fuyu. We noemen ze The Fantastic Four. Lieve meiden... Nia is gek en ze houdt ervan kusjes te geven en zelfs zachtjes te knabbelen als ze geen aandacht krijgt. Lexa is de liefste, meest geweldige fret die ik ooit heb gezien. Ze vind het leuk achtervolgd te worden en rent en springt me achterna op de trampoline, als een danseresje! Mijn snoepje!


Fuyu is zoals een tornado, ze is overal...altijd. We hebben een grote woonkamer maar ze is er altijd bij haha, ze is nooit moe. We hadden problemen met Fuyu omdat ze te dominant werd naar ons toe. Ze beet me tot bloedens toe open (mijn vriendin had iets meer geluk :p). We vroegen Selien om hulp, omdat we altijd op haar konden rekenen. Dus Selien kwam naar ons huis om naar Fuyu's gedrag te kijken en ons te helpen. Ze reed een hoop kilometers naar ons huis. Ze zag het probleem en de oplossing en gaf ons tips om te zorgen dat Fuyu niet meer beet.  En het werkt: een paar dagen van training en nu is Fuyu weer lief...veel liever. Dus als je een klein, mooi wondertje wilt zoals een fretten pupje, en hulp met alle vragen ga dan direct naar Frettery a Winter's Tale. Geloof me je gaat niet teleurgesteld zijn. Selien is de beste.

Ervaring van: Cheyenne & Jamal
Eigenaar van: a Winter's Tale Daenerys & Flash (2016)


Al een hele lange tijd wilde ik graag fretten, maar ik durfde eigenlijk nooit die stap te zetten.

Maar sinds ik begonnen ben aan de opleiding dier-verzorgster, heb ik steeds meer kennis van dieren opgedaan. Helaas wordt er bijna  niets over de fret behandeld in deze opleiding. Maar in het algemeen  heb ik zo veel meer geleerd. En mijn interesse in fretten werd steeds groter en groter. Ben gaan rond zoeken en kwam bij Frettery a Winter's  Tale uit.

Heb contact opgezocht met Selien en kreeg al snel een berichtje terug. Heel fijn natuurlijk want ook ik was nieuw in het fretten wereldje, een beginner dus.


Na heel wat onderling contact te hebben gehad met Selien en kennismaking had ik besloten om voor twee fretjes tegaan. Wel moet ik zeggen dat Selien me hiervoor gewaarschuwd had dat het voor een beginner heel zwaar zou worden, veel tijd en aandacht in beslag zou nemen. Maar dat maakte me niet uit ik wilde er perse twee dus ging de challenge aan. Natuurlijk moest ik eerst wachten op welke fretjes ik zou krijgen, Selien weet welke het beste bij je past!  Toen ik Nayra & Odin voor het eerst zag was ik al gelijk verliefd haha.


Na vele puppy bezoeken mocht ik ze dan eindelijk in Juli mee na huis nemen. Oh en Selien had gelijk het was zwaar de eerste paar weken met die twee haha deugnietjes. Vooral Nayra die wouw me graag testen en had me flink te pakken, eigen schuld want ik was te zachtaardig en dat had Nayra door. Ik stuurde Selien meteen een berichtje en Selien was meteen gekomen. Niet had alleen Nayra een lesje geleerd maar ook ik haha. Sindsdien heeft Nayra nooit meer gebeten.


Selien staat dus altijd voor je klaar! Niet alleen voor de fretten maar zo ook voor school projecten. Zo had ik met twee andere klasgenootjes een opdracht waarbij je een fokker moest interviewen op camera en dacht meteen aan Selien. Heb het gevraagd en ze vond het super leuk! Onze interview was dan ook super goed gelukt en we hadden veel plezier haha. Zo zie je maar weer wat Selien allemaal wel niet doet!


Nu 4 maanden verder zijn het schatten van een fretten, had niet anders gewild.

Nayra is een slimme dame maar wel super lief net als haar mama, een beetje haar eigen weg kunnen gaan en wanneer ze genoeg gespeeld heeft wil ze bij je slapen. Nayra is vooral gek op mijn vriend die mag alles bij der. Odin is een grote knuffelbeer vindt iedereen lief en is ook een beetje een klunsje. Odin wilt Nayra graag na doen maar dat gaat vaak mis hahah maar dus is juist super leuk aan Odin. Nayra & Odin passen perfect bij elkaar. Ze kunnen echt niet zonder elkaar, spelen met elkaar vinden ze het leukst.

  

Ervaring van: Timo & Kim
Eigenaar van: a Winter's Tale Dino (2016)


Sinds juni zijn wij de trotste eigenaar van een heel ondeugend en knap rammetje genaamd Dino. Het is een echte boef die geen genoegen neemt met minder.


Begin 2016 besloten wij (mijn vriendin en ik) dat we graag een fretje in huis wilde halen. Beide hadden we geen ervaring uit eigen hand en wisten nog niet goed waar we moesten beginnen. Na wat speurwerk op het internet kwam ik op de website van 'A Winter's Tale' met de contactgegevens van Selien. Zo nieuwsgierig als ik ben heb ik haar direct gebeld, maar zonder succes. Al snel werd ik door Selien teruggebeld en we hebben kort gesproken over haar Frettery en onze wens om een fretje in huis te halen. Wat volgde was een kennismaking met Selien en natuurlijk de fretten. Vanaf het eerste moment voelde het direct vertrouwd en werden alle vragen met veel plezier uitgebreid beantwoord.


Vanaf toen moesten we nog wel een tijdje wachten tot Dino kwam, in de tussentijd heeft Selien veel tips gegeven over de voorbereiding qua aanschaf van spullen en dergelijke. Toen we Dino uiteindelijk mochten ophalen kon je zien dat Selien in 9 weken al zo'n band met de beestjes had opgebouwd, dat het afscheid haar veel deed. Voor ons een teken dat ze heel goed voor de fretjes zorgt en het beste met ze voor heeft! De nazorg is ook goed, Selien stuurt berichtjes om te vragen hoe alles gaat en als we zelf een vraag hebben, krijgen we altijd heel snel antwoord daarop. Wat ook fijn is, is dat tijdens onze vakantie wij Dino bij Selien konden laten logeren, zodat we weten dat er goed voor hem gezorgd wordt. Kortom, in elke fase is Selien heel betrokken en geïnteresseerd en staat er altijd voor open om je vragen te beantwoorden.Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betrokken fokker die het aller aller beste voor heeft met haar fretjes, dan zouden wij Frettery  'A Winter's Tale' absoluut aanbevelen! Selien, nogmaals bedankt voor alles en hopelijk mag Dino de volgende vakantie weer komen logeren :)


Groet, Timo en Kim

Ervaring van: Alyssa
Eigenaar van:  a Winter's Tale Éowyn (2016)


Hoi ! Mijn naam is Alyssa, en ook ik ben een beginnend frettenbaasje.

Mijn eerste fretje "Misty" was een moertje die ik op +/- 3 jarige leeftijd heb overgenomen van mensen die eigenlijk vrijwel geen informatie meegaven over haar. Ze heeft een gelukkig leven gehad bij mij thuis, maar helaas is zij na een aantal jaar overleden.

Ik had zo'n sterke band met mijn Misty, dat ik het me moeilijk voor kon stellen dat dat ooit nog terug kon komen. Het was een groot gemis, en wilde graag een nieuw maatje. Mijn ouders en broertje besloten mij voor mn 25ste verjaardag een frettenpup cadeau te doen, maar ik moest wel even zelf uitzoeken waar de pup vandaan moest komen.

Na een tijdje zoeken, kwam ik uiteindelijk bij " A Winters Tale " . Ik, nog helemaal onbekend in dat wereldje, besloot contact op te nemen met Selien, en al gauw kreeg ik goed en duidelijk antwoord van haar terug. Alle vragen die ik had werden door haar beantwoord, en na goede gesprekken met elkaar hadden we besloten dat Lexi's karakter goed bij mij zou passen, en waarschijnlijk dus ook een pup van haar.

Ik heb me daarna ingeschreven voor het E Nest 2016 van Lexi & Wolfgang. Daarna was het een lange tijd wachten, maar in die tijd werden er al allerlei voorbereidingen getroffen voor de pup zoals speeltjes kopen, het huis fret-proof maken, de kooi inrichten enzovoorts.

Eerst hebben we een kennismakingsgesprek gehad met elkaar, waar alle vragen duidelijk behandeld werden, en je als het ware wordt klaargestoomd voor een pupje.


Selien heeft mij de hele weg ondersteund, en wanneer ik vragen had , altijd meteen beantwoord.

Dat vond ik erg fijn, dat ik goed ondersteund werd en geholpen door haar, omdat ik nog nooit een pup had gehad, en dus nog veel moest leren ( en nu nog steeds leer ik elke keer weer wat bij van Selien )


Op 24 April 2016 werd mijn pupje "Éowyn" bij Frettery a Winter's Tale geboren.

Na lang wachten mocht ik haar eindelijk in mijn armen sluiten, en ook al heeft ze in het begin erg moeten wennen nadat ze weg ging bij Selien, is ze echt mijn vriendinnetje geworden en is ze een echte kroel en snoepkont

Ik had nooit verwacht nog zo'n goede band te krijgen met een fretje, inmiddels heeft zij echt mijn hart veroverd, en ben ik erg blij dat ik voor een a Winter's Tale pupje heb gekozen.


Heel erg bedankt voor de goede opvoeding en geweldige hulp!

Ik raad iedereen een Winter's Tale pupje aan, het verandert je leven op een positieve manier.


Groetjes Alyssa & Éowyn

Ervaring van: Willem & Diana
Eigenaar van: a Winter's Tale Akemi & Anova (2015)


Beste lezer,


Mijn naam is Willem Bonnes en ik woon sinds enkele maanden samen met mijn lieve vriendin Diana Slot. Samen besloten wij dat het tijd was voor wat ‘leven in de brouwerij’. Vanwege onze werkroosters was een hond niet echt een optie, ik ben absoluut geen kattenmens, en een simpel knaagdier behoorde ook niet tot onze mogelijkheden. Het duurde niet lang of we waren het erover eens: een fret. Maar op dat moment wisten wij nog weinig tot niets over de aanschaf of het houden van fretten.


Door het Internet is het niet moeilijk om aan informatie over fretten te komen. Maar veel informatie spreekt elkaar tegen. En daarbij zijn er fretten te koop op marktplaats voor enkele tientjes, maar is er ook de optie om fretten gechipt, ingeënt en veelal zindelijk over te nemen van een professioneel bedrijf. Wij kozen voor die laatste optie… en gelukkig waren we nog op tijd om een reservering te plaatsen, want fretten mogen slechts één keer per jaar pups werpen, en het was precies ‘het seizoen’!


Met meer geluk dan wijsheid – waar we nu héél blij mee zijn! – zijn we terechtgekomen bij 'Frettery a Winter's Tale'. Selien, eigenaresse, is een frettenliefhebber in hart en ziel. Wij hadden bij haar een reservering geplaatst en mochten daarbij onze voorkeur opgeven. U kunt hierbij denken aan kleur of vacht, maar omdat wij beginnende frettenouders zijn, gaven wij aan dat voor ons het karakter belangrijk is. En al typende, liggen de twee dames Akemi en Anova heerlijk in elkaar gekroeld te slapen in een hoekje van mijn woonkamer. Begrijp me niet verkeerd hoor: ze hebben zojuist twee uur lang de tent op stelten gezet. Maar dat is ook hun charme. En daarnaast zijn het puppies!


Onze eerste ontmoeting met Seliens fretten zal ik nooit vergeten: “Hebben jullie al eerder met fretten gespeeld?”, vroeg ze ons. “Nou.. nee”, was het antwoord. “Oh dat zijn de leukste!”, zei Selien enthousiast. Vervolgens liet ze ons de buitenren zien, waar haar ‘oudere’ fretten aan het spelen waren. “GE-NI-AAL!” Dacht ik bij mezelf. Hoe ze klauteren. Hoe ze kijken met hun mega nieuwsgierige oogjes. Dit is echt een huisdier voor ons, dacht ik bij mezelf. Ze liet ons eerst kennismaken met de volwassen fretjes, omdat deze makkelijker in omgang waren. En dat was een groot succes.


Vervolgens liet ze ons het nestje zien. Om bij weg te dromen. Werkelijk waar. We voelden ons zeer op ons gemak en er was absoluut geen sprake van haast. Het was moeilijk te geloven dat we hier te maken hadden met een bedrijf. Frettery a Winter’s Tale is kort samengevat liefdevol en uiterst persoonlijk.


Als beginnende frettenouders hadden wij natuurlijk meer dan 100 vragen. Gelukkig waren wij meer dan welkom om tussen het eerste bezoek en de ophaaldag langs te komen voor uitleg over de verzorging en de opvoeding van dit prachtige type huisdier. Zo heeft ze ons geleerd om de oortjes te verzorgen, haren te plukken, de nageltjes te knippen en – ook niet geheel onbelangrijk: bijtgedrag af te leren. En daarnaast is de frettery altijd te bereiken via de website, telefonisch en Facebook. Het is niet moeilijk om bij jezelf te denken: “Waar haalt ze de tijd en energie vandaan?” Kortom: top (na)zorg en ondersteuning.


De ophaaldag zelf was prettig, maar een beetje emotioneel. Selien heeft de puppies van een klein roze ‘wormpje’ zien opgroeien tot stevige gezonde dames met een eigen karakter. Ze heeft ze geleerd om hun behoeftes te doen daar waar dat moet, en bijten mag ook niet meer! Hieruit bleek maar weer: Frettery a Winters Tale is amper een bedrijf te noemen. Het contact is intiem en persoonlijk, en ook het afscheid van Akemi en Anova viel oma Selien zwaar.


Maar ook bij ons zijn ze in goede handen hoor! En het scheelt dat we, zeker als beginnende frettenouders, altijd bij de frettery terecht kunnen met onze vragen. Tot slot wil ik graag nog eventjes kwijt dat alles met betrekking tot het zakelijke gedeelte ook tot in de puntjes is geregeld. Hierbij kunt u denken aan de aanwezigheid van een Internationaal paspoort, aan een contract/koopovereenkomst waarin alles is vastgelegd, maar ook aan een leuk puppypakket en een stamboom.


Met vriendelijke groet,


Willem Bonnes

namens Willem en Diana, Akemi en Anova (Kemi & Nova)

Ervaring van: Mateusz & Amelia
Eigenaar van:  a Winter's Tale Bayleen (2015) 
Vertaald vanuit het Engels

Toen we Frettery a Winter's Tale op internet vonden, wisten we niet wat we moesten verwachten. Ik vond het telefoonnummer, en belde Selien op. Niemand nam op, dus  we waren erg verdrietig, want we wouden al erg lang heel graag een moertje. We waren bijna de hoop verloren, toen Selien ons terug belde. We waren erg enthousiast, en tegelijkertijd ook gestresst omdat ik bang was dat ze ons niet zou begrijpen (mijn Nederlands is niet zo goed). Maar het ging prima, en Selien legde ons uit dat we het reserveringsformulier even in moesten vullen op de website. Dat hebben we gedaan en we kregen snel antwoord.


We moesten een lange periode wachten, maar Selien hield ons op de hoogte van de zwangerschappen van de dames. We kregen veel foto's en antwoorden op de vragen die we stelden. En a Winter's Tale is het beste wat ons kon overkomen. Selien is geweldig, erg vriendelijk en behulpzaam. Haar kennis over fretten opvoeden en verzorgen is geweldig. We hebben veel geleerd van haar over fretten, veel meer dan dat we op internet zouden kunnen leren. Onze Fredzia was 5 weken oud, toen we gingen kennis maken.


We hadden dit totaal niet verwacht. Selien gaf ons een erg warm welkom met een grote glimlach, we hebben alle fretten ontmoet. Ze waren geweldig en ze wouden veel spelen. We voelden ons net zo thuis daar als in ons eigen huis. Ze had de webcam aan en we hebben onze baby zien groeien en groeien. We zijn Selien erg dankbaar, onze droom kwam uit.


Voor iedereen die een gezonde en mooie fret wil; alleen bij a Winter's Tale. We raden deze Frettery erg aan.


Mateusz & Amelia - a Winter's Tale Bayleen (Fredzia)

Ervaring van: Melissa & Danny
Eigenaar van: a Winter's Tale Azar (2015)


Wij hebben Azar gevonden via een oproep op Facebook, Azar zocht nog steeds naar zijn ‘forever home’, en hierdoor werden wij meteen aangetrokken door hem. Het brutale koppie dat hij had op de foto; daar werd je meteen verliefd op!


Na wat informatie wisselingen met Selien van de Frettery hebben we besloten om langs te komen voor een kennismaking, maar dit ook voor Zanzi, Azar’s beste vriendinnetje. Azar en Zanzi zijn samen twee pootjes op een buikje, de twee volgen elkaar overal, vooral Azar… volgens Selien was hij zelfs meer bij Zanzi dan bij zijn bloedeigen moeder. Kennismaking: Druk, drukker, en drukst. De bende was behoorlijk druk in de playpen , en wat waren ze toch actief! Zodra we Azar en Zanzi vast kregen, kon je aan hun reacties de volgende woorden uitmaken: ‘’Laat me los! Ik heb geen tijd om te knuffelen, ben veel te druk met spelen!’’


Tijdens het spelen hebben wij goede informatie gekregen van Selien: KVV/Prooi en hoe werkt het? Welk voer is goed/niet goed? Welk toiletvulling wel/niet gebruiken? Zo kwamen we erachter dat we het eigenlijk nog beter konden doen, en hieraan hebben wij ons dus aangepast. En het bevalt ons erg goed!


Azar en Zanzi zijn nu bijna 2 weken bij ons, en het gaat geweldig met die twee! Nog steeds dikke vriendjes en ze doen letterlijk alles samen: Dus ook ons wakker houden en/of maken. Maar nog altijd genieten we enorm veel van ze, en zij van ons.


Danny & Melissa – Azar & Zanzi

Ervaring van: Keven
Eigenaar van:  a Winter's Tale Anakin & Alaric (2015) 

Heel erg bedankt voor de lieve voorzorg en opvoeding van de pups ze zijn superlief

Ervaring van: Yukari & Simon
Eigenaar van:  a Winter's Tale Ace (2015, in 2016 herplaatst) 

Met veel trots zijn wij (Simon en Yukari) in juni 2016 de papa en mama geworden van a Winter’s Tale Ace.


Onze zoektocht begon met het vinden van een betrouwbare fokker, of nog specifieker, een fokker die ervaring had in het fokken van forser gebouwde angorafretten. Na wat zoeken kwamen we uit op Frettery a Winter’s Tale. Het begon al bij een mooie en overzichtelijke site, waar wij al snel de planning vonden voor 2016. De beschrijving van waar de Frettery voor staat was duidelijk en sloot aan bij wat wij belangrijk vinden, dus we besloten een pup te reserveren.


Daarmee startte het contact met Selien; ze kwam in het begin streng over, waaruit bleek dat ze echt wilt weten wat voor vlees ze in de kuip heeft en er erg op let aan wie zij haar pups verkoopt. Maar des te beter voelt het dan als je de “keuring” door komt ��

We hadden een mannetjespup gereserveerd van Raven x Ace, en konden niet wachten tot het zover was. Selien hield ons superleuk op de hoogte met voortgangsfoto’s van Raven, wat een goed en persoonlijk contact opleverde.


Helaas bleek Raven bij de bevalling maar 1 vrouwtjespup te dragen (minder dan verwacht), en helaas overleefde de kleine pup het niet.

Simon en ik wisten daardoor echt even niet wat te doen, maar besloten dan maar voor een pup van een ander nestje te gaan in overleg met Selien. Maar ondanks deze keuze en allerlei voortgangsfoto’s van de zwangere fretjes en de kleine pups, konden we niet net zo enthousiast raken als toen met Raven x Ace.


Op een avond hadden Selien en ik telefonisch contact over de pups en wanneer te komen kijken voor een kennismaking, dat Selien ineens vroeg waarom wij nu per se een pup hadden gewilde van Ace. Uitgelegd dat zijn karakter en dat van Raven echt perfect klonk, dat zijn kleur en bouw precies was wat wij zochten enz. Toen zei zij iets vreemds: dat als we kwamen kijken voor een pup, ook wel Ace mochten “lenen” om de tijd te overbruggen tot de komst van onze nieuwe pup… Ik gaf aan dat dat niet zou gaan, aangezien we ons dan zeker weten aan Ace zouden hechten, dus zij begreep wel dat we dat niet konden doen, als we “per se onze zinnen hadden gezet op een pup”.


Ik kon er een hele nacht niet van slapen, want ik had het gevoel dat Selien had geïmpliceerd dat ze Ace wilde herplaatsen bij ons als wij niet per se een pup zouden willen. Maar ik kon het me anderszijds niet voorstellen, omdat het duidelijk was dat Selien gek was op Ace en Ace nooit zou herplaatsen.


Na een slapeloze nacht besloot ik het haar toch te vragen – en inderdaad, Selien had deze subtiele hint geplaatst met de gedachte dat als we het op zouden pikken, ook echt interesse zouden hebben in “haar Eessie”. Eenmaal duidelijk viel het hele puzzeltje in elkaar: het had gewoon zo moeten zijn, Ace was bedoeld om naar ons toe te komen ❤


Hoe gek kunnen dingen lopen! Van het reserveren van een pup, naar het adopteren van een 1-jarige prachtfret!


Elke dag zijn wij nog dankbaar dat wij zijn papa en mama mogen zijn en dit zien we als een megagroot compliment van Selien!


Nogmaals bedankt!! Liefs van ons drietjes!